Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Het plaatsen, beplanten en onderhouden van een polyester plantenbak

  05-11-2018

Plantenbakken voor in je tuin; je hebt ze in allerlei soorten, materialen, maten, kleuren, groottes en vormen. Je kunt er alle kanten mee op en ze op elke gewenste plek in je tuin neerzetten. Een van de meest geliefde plantenbakken zijn de polyester plantenbakken. En dat is niet voor niets. Polyester plantenbakken zijn licht in gewicht, en de goede prijs-kwaliteit verhouding maakt dat dit product zeer interessant is. En deze plantenbakken van polyester zijn niet alleen in je tuin te gebruiken, ook in de woonkamer, hal of in de vensterbank geven ze een sfeervolle uitstraling. 

Polyester plantenbakken van topkwaliteit

In de laatste jaren is de kwaliteit van de polyester plantenbakken enorm vooruit gegaan. Ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van ander materiaal. Deze plantenbakken van polyester zijn gemaakt uit hoogwaardig gewapend polyester. De bewapening wordt in de hoeken doorgelegd en daardoor zullen de plantenbakken niet in de hoeken scheuren. Polyester is een stevige, harde kunststof. Als het omvalt breekt het niet en is daarom ook ideaal met spelende kinderen in je tuin. Die kunnen rustig voetballen, fietsen en spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je plantenbakken stuk gaan.

De voordelen van kunststof plantenbakken

Naast een uitstekend kwaliteit en het feit dat een polyester niet breekt als het valt, heeft het nog een aantal grote voordelen.

Vorstbestendig

Een polyester plantenbak is vorstbestendig. Dit komt omdat ze gemaakt worden van 100% polyester en daarom geen vocht opnemen. Dit in tegenstelling tot potten die wel vocht opnemen en door bevriezing kunnen scheuren. Je kunt deze plantenbakken de hele winter buiten houden staan met prachtige winterplanten.

Door en door gekleurd

De plantenbakken van polyester zijn door en door gekleurd doordat tijdens het produceren direct de gewenste RAL-kleur wordt gebruikt. Dit betekent dat er geen kleurverschil optreedt door de inwerking van de zon en dat de kleur er niet af gaat.

Geïsoleerd

De plantenbakken beschermen de wortels van de beplanting. Dit komt doordat de binnenkant is voorzien van EPS isolatiemateriaal.

In alle kleuren, vormen en maten verkrijgbaar

Polyester plantenbakken zijn leverbaar in een groot aantal vormen, maten en kleuren. Daardoor is er altijd wel iets bij wat jij mooi vindt en goed in jouw tuin past. 

Een polyester plantenbak plaatsen

Waar je de plantenbakken plaatst is natuurlijk geheel aan jou. Toch kan het lastig zijn om te bepalen waar de plantenbakken van polyester het beste neergezet kunnen worden. En ook welke kleur en formaat het beste in jouw tuin past. Ter inspiratie geven wij jou 10 voorbeelden waarmee je een prachtig effect kunt creëren in jouw tuin.

In de voortuin

Met plantenbakken kun je je tuin afbakenen. Vul je de plantenbakken met hogere boompjes en ze geven je veel privacy.

Twee verschillende maten naast elkaar

Plaats twee verschillende maten naast elkaar op je gazon of tegels. Hiermee creëer je een speels effect.

Contrast

Heb jij bijvoorbeeld een strakke achtertuin met donkergrijze tegels, dan kun je je tuin opvrolijken en een mooi contrast vormen door er witte plantenbakken te plaatsen. Heb je witte tegels? Kies dan bijvoorbeeld voor een antraciet plantenbak.

Opvallende kleur

De plantenbakken van polyester zijn in elke gewenste kleur leverbaar. Doe eens gek en kies een lekker opvallend kleurtje; geel, roze, paars, oranje. Waar ga jij voor?

Balkon

Polyester plantenbakken zijn ook in kleine maten verkrijgbaar. Ze passen dus perfect op je kleine balkonnetje. Met deze plantenbakken kun jij een gezellig, sfeervol, groen en kleurrijk hoekje creëren waar je kunt genieten van de zon. Speel ook met de hoogte van de planten in de pot.

Dakterras

Met polyester plantenbakken vol met prachtige planten en bloemen kun je een mooie en natuurlijk afscheiding maken. Zo kun je heerlijk van je dakterras genieten zonder dat je op het zicht zit!


Aan beide kanten van de voordeur of bij het begin van het tuinpad

Plaats aan beide kanten van de voordeur een prachtige bak met mooie bloemen. Of plaats deze plantenbakken zowel links als recht aan het begin van het tuinpad. Hiermee geef jij je gasten een warm welkom!

De hoogte in

Met een plantenbak kun je ook flink de hoogte in. Zo’n plantenbak kun je voor iets zetten wat je helemaal niet zo mooi vindt in je tuin.

Maak een rij

Maak een rij met dezelfde plantenbakken en dezelfde inhoud. Zo maak je van je tuin een mooie strakke eenheid. Maar door er verschillende vrolijk gekleurde planten in te plaatsen kun je toch een speels effect creëren.

Ook voor in huis

Een plantenbak van polyester is niet alleen voor in je tuin. Ook in je huis of op kantoor kan het een mooie afscheiding zijn tussen bijvoorbeeld je woonkamer en de keuken. En op kantoor kan het een mooie afscheiding vormen tussen twee werkplekken.

Het onderhouden van polyester plantenbakken

Ben je al overtuigd? En zie je die mooie plantenbakken al in je tuin staan? Er is toch nog één groot voordeel; een kunststof plantenbak heeft weinig onderhoud nodig. Toch is het nodig om ze zo af en toe eens goed schoon te maken. Daarmee houd je Adezz plantenbakken mooier. Maak gebruik van een warm sopje met allesreiniger en een zachte spons om de bakken schoon te maken.
Het gebruik van een schuursponsje, schuurmiddel en een hogedrukreiniger is af te raden.

Meer artikelen in de categorie