Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Zelf een vuurtafel maken

  10-08-2019

Is een vuurtafel zelf maken moeilijk?

Een vuurtafel maken is niet moeilijk alleen dient u er wel een beetje verstand van te hebben. Wilt u zelf een vuurtafel maken, dan kunt u uw creativiteit de vrije loop laten gaan en kunt u zelf bepalen welk soort hout, welke vorm, welke afwerkingstechnieken en welke behandelingen (soorten beits) u gebruikt. Klinkt dit al te ingewikkeld of te vermoeiend? Wij hebben dit werk al voor u gedaan, neem een kijkje in ons gehele vuurtafel assortiment. Wij bieden o.a. ook de befaamde cocoon table aan van Happy Cocooning, dit zijn complete vuurtafels die binnen 24 uur in huis kunt hebben. 

Allereerst gaat u kijken naar het materiaal dat u nodig heeft voor een vuurtafel zelf maken:

Hout en schuurpapier
Tegenwoordig kunt u op diverse webshops terecht voor oud steigerhout, ook kunt u op marktplaats kijken voor materiaal. Nieuw steigerhout kunt u ook aanschaffen bij bouwmarkten als de Praxis of de Gamma. Het verschil tussen oud en nieuw steigerhout zit hem vooral in de kleur, nieuw steigerhout is licht van kleur omdat dit hout nog nooit gebruikt is. Oud steigerhouten planken zijn vaak doorleefd en donker van kleur, dit komt omdat deze in de bouw gebruikt werden om steigers mee te maken. Voorbeelden kunt u bekijken door op de volgende link te drukken: oud steigerhout kunt u bij deze vuurtafel met brander bekijken en nieuw steigerhout is te bewonderen bij deze inbouw vuurtafel.

Als u het hout in huis heeft is het ook handig om er schuurpapier bij aan te schaffen. Het schuren van het hout voorkomt het openhalen van huid en/of kleding.

Schroeven en gereedschap
U heeft natuurlijk ook schroeven en gereedschap nodig om de planken aan elkaar te bevestigen, hiervoor kunt u terecht bij een bouwmarkt in de buurt. Als u deze materialen binnen heeft bent u nog niet klaar, want wat is een vuurtafel maken zonder brander en gasfles?

Een inbouwbrander kunt u eenvoudig online bij ons bestellen

Vierkante inbouwbrander van Happy CocooningUw dichtstbijzijnde gasflesaanbieders kunt u hier: Benegaslight vinden. Ook kunt u bij ons gasflessen online bestellen. Eventuele toevoegingen aan de vuurtafel zijn de vierkante of rechthoekige glasombouw en een vierkante of rechthoekige wijnkoeler.


Koop hier uw vierkante inbouwbrander al vanaf €194,95 + Gratis bij u thuis bezorgd binnen 24 uur!


Hoe moet u een vuurtafel maken?

Vuurtafel van steigerhout naturelHet proces van een vuurtafel zelf maken hebben wij hieronder in een aantal stappen uitgelegd. Dit is een indicatie, u kunt hier uiteraard van afwijken.

Stap 1 : Zorg ervoor dat u genoeg ruimte heeft om de tafel op een stabiele plek te plaatsen.
Stap 2 : Zaag het hout in het formaat naar wens en schuur deze, zodat u zich niet openhaalt aan de tafel.
Stap 3 : Bevestig de planken in een vierkant/rechthoek aan elkaar. Nu heeft u de buitenkant van de tafel af. Denk aan het deurtje voor de gasfles!  

Tip: U kunt de planken bijvoorbeeld in verstek zagen en bevestigen. Dit ziet er een stuk netter uit. 

Stap 4 : Bevestig plankjes aan de onderzijde van de vuurtafel zodat deze iets van de grond komt. Hierdoor kan het hout geen vocht absorberen en gaat de tafel langer mee.
Stap 5 : Plaats nu op de bovenkant een aantal planken, maar zorg er voor dat er wel een gat in de bovenkant komt voor de brander. Zaag dit gat zorgvuldig uit, anders heeft u niets meer aan de brander en de tafel.
Vuurtafel graywash met inbouwbranderStap 6 : Extra kunt u eventueel de buitenhaard op gas in de beits zetten. Beits heeft een vochtwerende werking, hierdoor kunnen de planken minder vocht opnemen en heeft u er nog vele jaren plezier van.
Stap 7 : Verf de tafel in een kleur die bij uw tuin past.
Stap 8 : Plaats de brander in het gat.
Stap 9 : Sluit de gasfles op de brander aan.
Stap 10 : Genieten maar!

Wat u ook kunt doen is een gat maken in uw huidige salontafel waardoor plaats gemaakt wordt voor een brander. Bij de salontafel met haard moet u wel goed kijken naar de grootte van het gat en de brander, anders zou de brander misschien niet goed aansluiten.

De hoge buiten openhaard zou natuurlijk ook erg leuk in de tuin staan. Met zijn moderne vormen verwarmt hij het terras op een sfeervolle manier. Het proces van een vuurtafel zelf maken blijft hierbij vrijwel hetzelfde.

Een vuurtafel zelf maken kan ook fout gaan…

Gasfles aansluiten op vuurtafelEen vuurtafel maken kan snel fout gaan. Het kan bijvoorbeeld misgaan bij de aansluiting van de gasfles op de tafel, een foute meting, het zagen van het hout, het maken van een deurtje of het maken van een gat voor de brander in de tafel.Sommige foutjes hebben grotere gevolgen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een gaslek. Een gaslek wordt vaak veroorzaakt door een scheurtje in een verouderde, poreuze gasslang. Ook kan het zo zijn dat de gasslang niet goed is aangesloten op de vuurtafel of dat het koppelstuk lek is.
De gevolgen van een gaslek zijn groots, indien de buiten openhaard op gas in een ruimte staat met onvoldoende luchttoevoer, bestaat een kans op explosie of brand. Ook kan inademing leiden tot verstikking, omdat gas zuurstof verdrijft. Kortom voor een vuurtafel maken moet u wel verstand van zaken hebben.

Met een goede aansluiting kunt u dus een hoop voorkomen!
Als u bij ons een vuurtafel besteld, kunt u er vanuit gaan dat de tafel goed geïnstalleerd is. Wat u daarbij ook ontvangt is een gratis uitleg van ons team. Hierdoor weet u hoe u de buiten openhaard op gas het beste kunt gebruiken.

Wilt u ook een goedkope vuurtafel?

Een goedkope vuurtafel levert vaak niet hetzelfde resultaat als wat duurdere. De inkoop van het materiaal van goedkope vuurtafels is meestal van wat mindere kwaliteit, waardoor het product minder duurzaam is. Dit betekent dat goedkope vuurtafels minder lang mee gaan. Een vuurtafel zelf maken of een goedkope vuurtafel van lage kwaliteit aanschaffen is niet meer nodig! Wij garanderen u duurzaamheid, kwaliteit en een goede installatieservice. Bekijk deze vuurtafel aanbieding, dit is een model dat het beste loopt en is zeer scherp geprijsd.

Of u nou kiest voor een salontafel met haard of een vuurtafel zelf maken, het blijft een moeilijke klus die wij u graag willen besparen. U ontvangt bij ons een goed afgewerkte, complete vuurtafel van hoge kwaliteit. Bekijk hier ons complete aanbod vuurtafels.