Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Aluminium plantenbakken

Ben je op zoek naar plantenbakken van aluminium? Dan is godu-tuin dé tuinwebwinkel waar je terecht kunt voor een groot assortiment aan aluminium plantenbakken. Aluminium is een zeer duurzaam materiaal van een hoge kwaliteit, daardoor heb je met een plantenbak een zeer duurzaam product waar je jarenlang plezier van gaat hebben. In onze webwinkel hebben wij verschillende modellen aluminium plantenbakken in verschillende formaten. Zelfs maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Kenmerken aluminium plantenbakken

De aluminium plantenbakken worden over het algemeen standaard gemaakt met een 3 mm hoogwaardig aluminium voorzien van een duurzame en krasvaste coating. Hierdoor zijn de plantenbakken zeer sterk, maar toch licht van gewicht. Aluminium heeft slechts één derde van het gewicht van staal en daardoor is de plantenbak eenvoudig te verplaatsen. De plantenbakken van aluminium worden veel gebruikt in moderne tuinen en dakterrassen. Ons assortiment bestaat uit vele vormen en maten en daardoor er is altijd wel één verkrijgbaar die perfect past in jouw tuin, op jouw balkon of op het dakterras. Bij veel van onze plantenbakken is de bovenrand dubbel omgezet wat de bloembak extra stevig maakt, maar ook zorgt voor een tijdloze en stoere uitstraling. Daarnaast is de plantenbak zeer onderhoudsvriendelijk, slijtvast en volledig bestendig tegen corrosie.

De voordelen van een aluminium plantenbak

  • Aluminium is een sterk metaalsoort
  • De plantenbakken zijn vervaardigd uit 3 mm dik aluminium, in plaats van de gebruikelijke 2 mm
  • Het is licht van gewicht en daardoor is de bak makkelijk verplaatsbaar
  • De aluminium plantenbak is voorzien van een krasvaste toplaag
  • Aluminium is volledig weersbestendig en kan het hele jaar door buiten blijven staan
  • Aluminium is corrosiebestendig
  • De randen van de plantenbak zijn dubbel omgezet waardoor de plantenbak extra stevig wordt
  • Aluminium is verkrijgbaar in bijna elke gewenste RAL-kleur

Verkrijgbaar in elke gewenste RAL-kleur

Eén van de voordelen van aluminium is dat het verkrijgbaar is in elke gewenste RAL-kleur. Standaard zijn de plantenbakken verkrijgbaar in de kleuren wit, lichtgrijs en zwartgrijs.
Deze kleuren zijn veelal direct uit voorraad leverbaar. Een andere RAL-kleur is mogelijk, neem daarvoor contact op met onze klantenservice en geef je wens door.
Er zullen echter wel opstartkosten in rekening worden gebracht als je een keuze maakt voor een andere kleur dan de standaard drie kleuren. 

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium plantenbakken zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium zal zich veelal zelf schoonspoelen bij een regenbui. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat er viezigheid op blijft zitten en dat je ze even wilt schoonmaken. Gebruik voor het reinigen van een aluminium plantenbak geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals een schuurmiddel. Gebruik ook geen schuursponsjes. Dit kan de toplaag beschadigen. Gebruik ook geen hogedrukspuit voor het reinigen van de bak. Ook dit kan schade veroorzaken. Slechts lauwwarm water en een zachte spons of doek is genoeg. Daarnaast zijn er ook reinigingsmiddelen verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor het schoonmaken van aluminium producten.