Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Mexicaanse tuinhaard Chimeneas - Originele tuinhaarden uit Mexico!

De Mexicaanse tuinhaard is puur vakmanschap dat in Mexico met de hand gemaakt wordt. Alleen als het met de hand in Mexico gemaakt is heeft u een echte chimenea in handen. Dit pure vakmanschap verdien je niet alleen terug in de uitstraling, maar ook in de kwaliteit. Het vuurtje wordt namelijk een stuk sneller opgestookt en blijft nog lang warmte afgeven, waardoor je relatief weinig hout verbruikt. Dit is beter voor de natuur, maar je bespaart ook veel geld met het warm houden van je terras. Daarnaast staat een Mexicaanse tuinhaard natuurlijk prachtig kleurrijk in je achtertuin.

Om jou als klant een nog betere online shopping ervaring te kunnen bieden zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van godu.nl. Bekijk hier ons assortiment Chimeneas - Mexicaanse Tuinhaarden op de nieuwe website.

De Mexicaanse terrashaard gemaakt in Mexico

Rode Mexicaanse tuinhaard chimenea BBQHelaas worden er nog veel Mexicaanse terrashaarden verkocht die helemaal niet met de hand in Mexico gemaakt worden. Onze Mexicaanse terracotta terrashaard wordt gegarandeerd met de hand gemaakt in het Mexicaanse land. In Tarasca wordt op 1500 meter hoogte de klei uit de bodem gehaald. Dit kleisoort staat bekend om de zeer hoge kwaliteit, waardoor warmte goed wordt vastgehouden. Met de hand wordt de klei gemixt en in een soort mal aangebracht. In de mal wordt de klei door de omgeving gedroogd en wordt deze langzaamaan hard. Na het drogen wordt de Mexicaanse terrashaard afgebakken in een gigantische oven. Deze oven wordt op 850 graden gestookt zodat de chimenea tegen een stootje kan. Door de ontwikkeling van het klei en de temperaturen ontstaat er een speciaal warmtebestendig materiaal waardoor hij perfect is als terrashaard dient.

Kleurrijke beschilderingen op de Mexicaanse tuinkachel

De Mexicaanse tuinkachel staat vooral bekend om de kleurrijke beschilderingen. Dit gebeurd net als het maken van de tuinkachel, geheel met de hand. De beschilderingen zijn vaak erg kleurrijk, maar in het assortiment van Godu zijn ook moderne strakke kleuren te vinden. Toch is een Mexicaanse tuinkachel wel typische Mexicaans beschilderd in vrolijke kleurtjes, waardoor je tuin echt opfleurt vergeleken met een standaard vuurschaal.

Pas op voor namaak met de Mexicaanse terraskachels & vuurpotten

Mexicaanse terrashaard vuurpot jumbo geelDe Mexicaanse tuinhaard chimenea is natuurlijk puur vakmanschap en mag alleen uit de speciale klei uit Tarasca gebakken worden. Helaas zijn er veel namaak Mexicaanse terraskachels te vinden op het internet. De Mexicaanse terraskachel wordt nagemaakt in China of Afrika. Doordat deze niet uit speciaal klei gemaakt worden kunnen ze voor weinig geld verkocht worden op het internet. Ze zijn dus een stuk goedkoper dan een officiële Mexicaanse terraskachel. Alleen goedkoop is duurkoop en dit is zeker te merken als je beide vuurpotten naast elkaar brand. De goedkope Chinese of Afrikaanse variant brand een stuk korter. Naast de brandduur merk je duidelijk verschil in de warmte die de Mexicaanse terraskachel afgeeft. Sommige potten kunnen zelfs slecht tegen hitte, waardoor ze barsten. Je hebt nu eigenlijk te veel geld uitgegeven want scheurtjes in je Mexicaanse terraskachel is natuurlijk niet leuk. Gelukkig kan je met een echte Mexicaanse terraskachel altijd een hoge kwaliteit verwachten en dus je terras goed warm stoken zonder scheurtjes en barsten. Dit heeft alles te maken met de hoge kwaliteit klei waaruit de terraskachels vervaardigd worden.

Kou en vocht met de Mexicaanse tuinhaard

Mexicaanse terrashaard chimenea vuurpot rood met zonDe Mexicaanse vuurhaard is goed bestemd tegen warmte, maar kou en vocht kunnen de Mexicaanse tuinhaard wel aantasten. Het is belangrijk dat de terraskachel van binnen helemaal droog blijft. Als er vorst optreedt dan kan het beetje water dat er in de tuinhaard blijft liggen opvriezen. Dit opvriezen kan ervoor zorgen dat er barsten en/of scheuren in de Mexicaanse tuinhaard ontstaan. Een scheur of barst ziet er natuurlijk niet alleen niet mooi uit, maar zorgt ook nog eens voor warmte verlies. Hierdoor ontstaat er niet meer de aangename warmte die je eerst nog van de Mexicaanse tuinkachel kreeg. Bij sommige vuurhaarden wordt dan ook een speciale stenen deksel geleverd. Deze deksel kan je op de vuurhaard plaatsen zodat er geen water meer naar binnenloopt. Zit er geen deksel bijgeleverd? Dan adviseren wij om een speciale beschermhoes te kopen die je tijdens de wintermaanden om de Mexicaanse terraskachel kan doen. De hoes beschermd de vuurhaard tegen de kou en voorkomt natuurlijk dat er water in komt te staan. Als er geen water in de vuurhaard komt te staan dan is deze uiteraard vrieskou en vocht bestendig.

De Mexicaanse vuurhaard kan nu ook jouw eigendom worden als je er één online besteld bij de Godu! Je hebt hier altijd een officiële Chimenea die met de hand vervaardigd is in Mexico.

Klik hier voor algemene informatie over de Mexicaanse vuurpot & kachel. Na het lezen van de informatie heeft u een duidelijk beeld van de geschiedenis, het gebruik en weet u wat vuurpot naast het verwarmen van uw tuin nog meer kan.