Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Cortenstaal plantenbakken

Met  de cortenstaal plantenbak creëer je sfeer in en rondom je tuin. Maar ook kunnen cortenstaal plantenbakken prima binnenshuis geplaatst worden. Wie van planten houdt, maar toch net even wat anders wilt, kiest voor de natuurlijke uitstraling van de cortenstaal bloembakken. Plantenbakken van corten hebben een metaallegering, die bestaat uit ijzer met koper, nikkel chroom, fosfor en silicium. Corten bakken zijn daardoor net zo sterk als de roestvast stalen bakken. Deze producten worden vooral gebruikt door tuinarchitecten. De roestbruine kleur van deze plantenbakken maken het juist zo bijzonder en is makkelijk toe te passen binnen een natuurlijke omgeving.

Om jou als klant een nog betere online shopping ervaring te kunnen bieden zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van godu.nl. Bekijk hier ons assortiment Cortenstaal Plantenbakken artikelen op de nieuwe website.

Cortenstaal plantenbakken zonder bodem

Plantenbak van cortenstaalEr zijn cortenstaal bloembakken met en zonder bodem. De plantenbak van cortenstaal zonder bodem is ideaal om als border te gebruiken. Hierdoor hoeft de grond niet weggenomen te worden. Plaats de plantenbak simpelweg rechtstreeks op de aarde en zet hier je favoriete planten in. Doordat de cortenstaal plantenbakken zonder bodem is, hoef je je ook niet bezig te houden met de afvoer van water. Bovendien zijn deze cortenstaal plantenbakken ook ideaal om als boomkrans te gebruiken.

Plantenbak cortenstaal plaatsen

Je tuin op een natuurlijke manier inrichten? Dat kan door gebruik te maken van roestkleurige bloembak. De roestbruine kleur zorgt ervoor dat deze opgaat in de omgeving. Het resultaat is een strak uiterlijk zonder direct opvallend te zijn. Bloembakken van cortenstaal worden veel gebruikt om het terras mee om te vrolijken, maar ook naast de voordeur of achterdeur zien we ze veel.

Corten plantenbak voor binnen

Alles wat buiten geplaatst kan worden, kun je ook naar binnen halen. Wanneer je interieur een landelijke uitstraling heeft of je wilt wat meer natuur naar binnen halen, dan zijn cortenstaal bloembakken een prima oplossing. Let erop dat de cortenstaal plantenbakken soms kan afgeven wanneer deze vochtig zijn. Plaats de cortenstaal plantenbakken daarom liever op een plaats waar niemand ertegenaan loopt.

Een plantenbak met roest kleur? Hoe maakt u de juiste keuze?

Plantenbakken van cortenstaal in het straatbeeldDe corten plantenbak heeft altijd een roestbruine kleur. Belangrijker is de grootte, want waar kies je voor? Kijk eerst eens naar de omgeving. Waar wil je de cortenstaal plantenbak plaatsen? Blijft er dan nog voldoende loop- of zitruimte over? Ook de keuze van de planten speelt hierbij een rol. Een te grote plant past niet in een te kleine plantenbak. De kans is dan al snel aanwezig dat de plant uit de cortenstaal plantenbak groeit. Kleinere planten zet je liever in een passende en dus ook kleinere plantenbak van cortenstaal. Je kunt er ook voor kiezen om enkele van deze cortenstalen bakken in groepjes bij elkaar te zetten. Ook op het dakterras of de veranda maak je een goede keus met deze cortenstaal bloembak. Kies de juiste plantenbakken met roest kleur voor je mooiste planten, dan kiest je voor een prachtige en natuurlijke tuin.

Leestip: Hoe werkt het roestproces van cortenstaal

Roestkleurige plantenbakken inrichten

Groene planten doen het altijd goed in de cortenstalen bakken. Het roestbruin van de roestige plantenbakken steekt mooi af bij het groen van de plant. De betulia is een kamerplant die in de zomer ook buiten kan staan en staat ook erg mooi in deze bak. Ook de Japanse esdoorn staat prachtig en doet het erg goed als plant in een plantenbak. Wintergroene planten moeten in de winter beschermd worden tegen de zon, zodat ze minder snel verdampen en daarmee uitdrogen. Verplaats de bakken met wintergroene planten gerust om ze te beschermen.

Onderhoud van cortenstaal plantenbak

Cortenstalen plantenbakken in de tuinPlantenbakken met een roestbruine kleur (cortenstaal) hebben een oxidehuid, waardoor verdere roestvorming voorkomen wordt. Het is dan ook niet nodig om deze roestbruine plantenbak te verven of te schilderen. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat cortenstaal af kunnen geven. Op trottoirs zien we dan wel eens een roestbruine streep, daar waar de bloembakken staan. Dit is echter weer eenvoudig te verwijderen. Afgeven kan ook voorkomen worden door de bak iets hoger te plaatsen, bijvoorbeeld door deze op een vlonder of enkele stenen te zetten. Zo kan ook het water via de onderkant goed afgevoerd worden. Ook helpt het de cortenstaal plantenbakken bovenaan een heuveltje te zetten.

Leestip: 5 redenen om cortenstalen plantenbakken in je tuin te plaatsen

Ziektes

Planten die in een bak staan zijn gevoeliger voor ziekten en plagen. Dit komt omdat ze het met minder voeding moeten doen. Ontdek je ziekten in je bloembakken met roestkleur, wacht dan niet te lang, maar probeer deze met biologische middelen te bestrijden. Goede voeding is belangrijk. Voorzie de planten in je cortenstaal plantenbakken regelmatig van kunstmest en voldoende water.

Hoe werkt de waterafvoer bij corten bakken

In een plantenbak loopt regenwater of je geeft zelf water bij. In de natuur wordt een te veel aan water afgevoerd via de grond. Cortenstaal bakken moeten voorzien zijn van een drainage door middel van gaten in de bodem. Leg enkele potscherven op de gaten van de cortenstaal plantenbakken om te voorkomen dat aarde door de gaten wegspoelt en deze verstopt raken. Zo blijft er nooit te veel water staan in de cortenstaal bloembak.

Tip: bekijk ook eens ons ruime assortiment aan hardhouten plantenbakken