Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Moestuin

Je hoeft geen grote moestuin te hebben om toch al wat eigen groenten, fruit of kruiden te kweken. De laatste jaren is het houden van een moestuintje helemaal in en het is zelfs op een balkon al mogelijk om te genieten van al het voedsel wat groeit en bloeit. En om het moestuinieren te stimuleren helpen wij van godu-tuin.nl daar graag een handje aan mee.

Hoe start je een eerste moestuin 

Het is niet heel moeilijk om een moestuin te starten. Een paar vierkante meter van je tuin is vaak al voldoende. Denk bijvoorbeeld eens aan het stukje grond waar eerst de zandbak stond, maar waar nu geen gebruik meer van gemaakt wordt. Het beste kun je starten met makkelijke groenten. Denk bijvoorbeeld aan snijbiet, sla, courgette, wortel, radijs, spinazie, prei en pompoen. Deze groenten hebben relatief weinig verzorging nodig, al moet je ze natuurlijk wel water geven. Je oogst kan dus bijna niet mislukken en jij kunt al snel genieten van groenten uit eigen tuin.

Het beste kun je in februari of maart starten met het zaaien van de zaadjes. De precieze tijd is afhankelijk van het soort groente. Het zaaiadvies staat altijd op de verpakking. De grond mag in ieder geval niet bevroren of té vochtig zijn. Geven ze om deze tijd van het jaar nog flink vorst op? Wacht dan nog eventjes met zaaien.

Bereid het zaaibed goed voor. Maak de grond echt onkruidvrij en hark de grond goed los. Vervolgens kun je de zaadjes in de grond stoppen.
Stop ze niet te diep, de kans op rotten is dan veel groter. Een stelregel is dat je het zaadje zo diep stopt als de lengte van het zaadje zelf.

Moestuin in moestuinbakken

Niet iedereen heeft een stukje grond over en als je alleen een balkon hebt, dat heb je überhaupt geen tuin om je eigen groenten te kweken. Ook daar hebben we bij godu-tuin aan gedacht. Een moestuinbak kun je op elke gewenste plek in je tuin zetten en ze passen zelfs op een balkon. In de moestuinbak kun jij bijvoorbeeld je eigen kruidentuintje maken. Er zijn zelfs moestuinbakken die wat hoger zijn zodat jij nooit met een gekromde rug hoeft te zaaien en te oogsten. Hoe eenvoudig wil je het hebben...

In een moestuinbak kun je bijvoorbeeld de kruidenplantjes planten die je in een supermarkt kunt kopen. Zo heb je direct en altijd verse kruiden bij de hand om van je gerecht een smaakvol geheel van te maken. Wil je het liefst de zaadjes zien ontkiemen? Doe dat dan eerst in huis in kleine potjes. Zodra er geen nachtvorst meer is, dan kun je de kleine plantjes in de moestuinbak zetten zodat ze daar verder kunnen groeien.

Een extra tip

Krijg je niet alle kruiden op en komt de winter er weer aan? Pluk alle kruiden die in jouw plantenbak staan en laat ze drogen. Dit kun je doen door de kruiden uit te spreiden op een keukenpapiertje. Daarbovenop leg je nog een keukenpapiertje.
Vervolgens leg je de kruiden (inclusief keukenpapier) 3 minuten in de magnetron op 600 Watt.
Daarna kun je de kruiden in een potje stoppen en zo kun jij de hele winter nog genieten van je kruiden uit eigen tuin.

Geniet jij al van een moestuintje in je eigen tuin?