Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Paella branders

Paella maken en eten; het is elke keer weer een groot feest. Het basisingrediënt voor paella is paellarijst, maar verder kun je het bereiden op de manier zoals jij het lekker vindt. Of probeer je elke keer een nieuw recept? Je hebt er zelfs een speciale paellapan voor aangeschaft. Hoogstpersoonlijk gekocht tijdens de vakantie in Spanje. Spaanser kun je het niet hebben. Maar buiten koken op jouw gasstelletje in Nederland wordt de paella toch niet helemaal zoals jij het in Spanje hebt gegeten. Naar een half uurtje pruttelen op het fornuis, is de rijst in het midden van de pan flink aangebrand, maar aan de rand van de pan nog lang niet gaar. De oplossing? Schaf ook een paellabrander aan en bereid met dit hulpmiddel dé perfecte paella zoals je het ook in Spanje eet.

De voordelen van een paellabranderPaellapan met ingredienten. Past op een paellabrander

Paella is echt het lekkerst als het heel plat en breed bereid wordt. Het liefst zo dun mogelijk. Een speciale Garcima paellapan maakt dit mogelijk. Voor de perfecte paella is het wel belangrijk om de pan gelijkmatig te laten garen. Dat kan meestal niet met het gasfornuis in jouw keuken. Het midden van de pan wordt flink heet, terwijl de rijst aan de rand van de pan nog niet gaar is. 

Afhankelijk van de grootte bestaat een paella brander uit meerdere ringen met kleine gaatjes waaruit de vlammen komen. Doordat de brander uit meerdere ringen bestaat, wordt niet alleen het midden van de pan verhit, maar ook de randen en zal de hitte over de hele pan gelijkmatig blijven en wordt ook de paella gelijkmatig gegaard. Op deze manier kun je na 20 minuten al een heerlijke smaakvolle paella op tafel zetten. 

Een gelijkmatige garing van de paella is niet het enige voordeel van een paella brander. Een bijkomend voordeel is dat paella ook zeer goed buiten is te bereiden. Niets is leuker om samen met je familie en vrienden samen te zijn in je tuin en gezellig samen te eten. Zet de brander in je tuin en bereid voor al je gasten de lekkerste paella.
Bovendien is een gasbrander en een paellapan ook heel makkelijk mee te nemen; naar het park, het strand of gebruik het op de camping. 

Paella maken op een brander voor een kleine of grote groepPaellapan, paellabranden op een onderstel. Complete set.

Zowel paellapannen als gasbranders zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Je kunt een pan en een paella brander aanschaffen waarmee je voor 2-3 personen een paella kunt bereiden. Maar ook is er een pan verkrijgbaar met een diameter van 80 cm en daarmee kun je maar liefst 40 mensen voorzien van deze Spaanse specialiteit. Afhankelijk van jouw doel kun jij een pan en gasbrander aanschaffen die geheel voldoet aan jouw wensen. Je kunt paella in de tuin bereiden tijdens een verjaardag of een ander familiefeest. Ook is het mogelijk om jouw straatbarbecue eens een Spaans tintje te geven en in plaats van een stukje vlees op de barbecue te leggen, een paella te bereiden voor je buren. Vervang de vrijdagmiddagborrel met bitterbal op het werk eens voor een hapje paella en je zult velen laten genieten van deze warme hap. Geslaagd en zit een reisje naar Lloret de Mar er niet in? Troost je dan en geef een examenfeest in je tuin en voorzie al je vrienden van dit stukje Spanje. 

Authentieke paella, eenvoudig te bereiden

Paella is een eenpansgerecht en eenvoudig te bereiden. Daardoor is het ook een zeer geschikt gerecht op om de camping te maken.  Of je nu een paella wilt bereiden voor een grote groep of voor een kleine groep; met de juiste ingrediënten en toebehoren bereid jij de lekkerste paella.

De paellabrander op hoge potenDe lekkerste ingrediënten voor een heerlijke paella

Het allerfijnst is natuurlijk als je de brander ergens kunt zetten waarbij het op een prettige hoogte staat. Dat is niet altijd eenvoudig te realiseren. Voor de gasbrander kun je ook een standaard voor een paella brander aanschaffen die je aan de brander kunt bevestigen. Zo staat de paella brander met de pan op de juiste hoogte zonder dat je last gaat krijgen van je rug. Ook kun je een losse gasslang en gasdrukregelaar bestellen om je set compleet te maken.

Een kleine maat brander voor de paella

Een paellapan en een gasbrander zijn in diverse maten verkrijgbaar. Doorgaans kies je voor de brander een maatje kleiner dan de pan. Dit sluit het beste op elkaar aan. Voorbeeld; Koop je een paellapan met een diameter van 60 cm, dan kun je het beste een gasbrander nemen van 50 cm.