Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Pizzaovens

Pizza’s zijn populair om te eten, vooral als je ze zelf maakt zijn ze heerlijk. Wat is er nu heerlijker dan deze specialiteit uit Italië zelf te kunnen maken in een authentieke pizzaoven? En een pizza oven staat ook nog eens sfeervol in je tuin. Een pizza houtoven is niet alleen geschikt om een heerlijke pizza in te bereiden, ook kun je er andere gerechten in klaar te maken en het is zelfs mogelijk op een kippetje aan het spit te bereiden. 

Oorsprong van de pizza

Op een dag kreeg Koningin Margherita, de vrouw van koning Umberto I, een lokale specialiteit aangeboden tijdens een bezoek aan Napels in 1889. Dit was een pizza met tomaten, mozzarella en basilicum. Dit gerecht viel goed in de smaak bij haar en sindsdien draagt de pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag (rood = tomaat, wit = mozzarella, groen = basilicum) haar naam. Pas na de tweede wereldoorlog gaat de pizza over de grenzen van Napels. Vandaag de dag wordt de pizza wereldwijd gegeten met allerlei soorten bodems en ingrediënten. Elk land en cultuur verwerkt hun eigen specialiteiten in de pizza. 

De voordelen van een houtgestookte pizza oven

Hout gestookte mini pizza oven Het principe van een houtgestookte pizza oven is in de laatste 2000 jaar weinig veranderd. Al van oudsher wordt een steenoven die met hout verhit wordt gebruikt om de meest uiteenlopende gerechten in te bereiden. Ovens die in Pompeii zijn ontdekt, zijn nog steeds gelijk aan de pizzaovens die vandaag de dag in Napels worden gebruikt. 

  • Steeds meer mensen ontdekken dat een houtgestookte pizza oven een genot is in elke tuin en kiezen ervoor om een pizza oven te kopen. En dat is niet voor niks. Een pizza oven in je tuin heeft diverse voordelen: 
  • De smaak van de pizza; in een houtgestookte pizza oven droogt een pizza niet uit, het behoudt zijn sappen en het blijft lekker mals. En de zachte bodem gecombineerd met het knapperige korstje maakt het gerecht uniek en bijzonder.
  • Baksnelheid; en pizza bak je in recordsnelheid in een pizza houtoven. Slechts in enkele minuten heb jij al een pizza op tafel staan en op deze manier kun je de een na de andere pizza de oven inschuiven en al je gasten voorzien van een heerlijke Italiaanse pizza. 
  • Snelle opwarmtijd; een pizzaoven houtgestookt heeft een snelle opwarmtijd. En dat een pizza-oven een goede isolatie heeft blijkt wel. De volgende ochtend voelt de oven nog steeds warm aan. 
  • Multifunctioneel; Een mini pizza oven is niet alleen uitermate geschikt om een pizza in te bereiden. Andere gerechten krijgen ook een bijzondere smaak als je deze klaarmaakt in een pizza oven. Een pizza oven kan ook dienen als een broodoven voor heerlijke verse broden. 

Houtgestookte pizza ovens voor in de tuin zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Maar één dingen hebben ze gemeen, de oven zelf is van aardewerk. Pizza ovens zijn verkrijgbaar in een moderne uitstraling, maar een mini pizza oven voor in de tuin is ook verkrijgbaar in een klassieke uitstraling. Zo is er voor elke tuin wel een passende mini pizza oven te vinden. 

Een pizzasteen oven van een zeer hoge kwaliteit

Doordat de Mexicaanse pizza oven volledig met de hand is gemaakt met materialen die van een topkwaliteit zijn, is de pizza oven duurzaam, maar ook hittebestendig. Dankzij het model en de wanden die goed geïsoleerd zijn geeft een Mexicaanse pizzaoven lang zijn warmte af. Dit bespaart je hout en dat is weer duurzamer en beter voor het milieu.

Hoe werkt een pizza houtoven

Een houtgestookte pizza oven is zeer eenvoudig in gebruik. Achterin de oven leg je wat kleinere stukjes hout en daarvoor de wat grotere stukken. Dan maak je een vuurtje aan in de oven en wacht je tot het goed heet is. Ondertussen maak jij een pizza met de ingrediënten die je zelf lekker vindt. Zodra de pizzaoven goed warm is schuif je de plaat met de pizza zo de oven in. Draai de pizza regelmatig in het rond voor een geleidelijke garing. Zodra de pizza klaar is kun jij genieten van een ambachtelijke zelfbereide Italiaanse pizza en kun jij zo de volgende pizza weer in de oven schuiven. Zo maak jij heel eenvoudig de ene na de andere pizza. 

Onderhoudsvriendelijk

Een pizzasteen oven staat prachtig in je tuin. Het ideale van deze pizza oven is dat het onderhoudsvriendelijk is. Ga niet met water en schoonmaakmiddel in de weer, maar gebruik alleen een veger en blik om de asresten weg te vegen. 

Als je je aan de voorschriften houdt dan kun je jarenlang plezier hebben van een authentieke pizzaoven in de tuin en steeds maar weer al je gasten voorzien van heerlijke, ambachtelijk bereide Italiaanse pizza’s.