Gebruik van de polyester bak

Polyester plantenbakken rond zwartZe zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Meer nog dan de terracotta potten en bakken. Daarom is de polyester bak ook zo veelzijdig. De kwaliteit is de laatste jaren enorm vooruit gegaan en sommige plantenbakken polyester zijn bijna niet meer te onderscheiden van ander materiaal. De polyester bloembakken buiten doen het erg goed bij de voor-of achterdeur, in de voortuin, op het terras, het balkon of in de serre. Ook staat een polyester plantenbak buiten op het dakterras erg mooi. Polyester plantenbakken worden ook binnen gebruikt, bijvoorbeeld bij het raam, op de vensterbank, naast de deur of in een hoek. Ook op de slaapkamer, in de woonkamer of in de hal staat een polyester plantenbak erg mooi.

Hydrocultuur in polyester plantenbakken

Polyester plantenbak rood hoogOp kantoor wordt vaak gebruik gemaakt van hydrocultuur. Dit is het houden van planten op basis van hydrokorrels en water, waaraan voedingsstoffen worden toegevoegd. Niet iedere plant is hier geschikt voor, en ook niet iedere plantenbak. Terracotta plantenbakken zorgen voor teveel verdamping. De polyester bak houdt het vocht vast en is ideaal geschikt voor hydrocultuur. Planten die speciaal voor de hydrocultuur geschikt zijn kunnen hiervoor gebruikt worden. Een inzethoes is vaak nodig om de polyester plantenbak geheel waterdicht te krijgen en de kans op doorlekken echt uit te sluiten. De inzethoes moet net onder de rand komen. Op de bodem wordt wat vaste voeding gestrooid, waarna de pot gevuld wordt met de plant en de hydrokorrels.

Polyester bloembakken

Soms is het zoeken naar de geschikte bloembakken, maar met de polyester bloembakken zit je eigenlijk altijd goed. De polyester bak is van een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor kleding en gebruiksvoorwerpen. Polyester bloembakken worden gemaakt vanuit polyester en styreen. Deze twee componenten kunnen met behulp van een verharder omgezet worden tot een harde kunststof. Het resultaat is een polyester bak van een uitstekende kwaliteit. Wanneer een plantenbak polyester omvalt, zal deze ook niet breken. Mensen die vaak tegen een polyester plantenbak buiten aanstoten, waar kinderen voetballen of die bang zijn voor schade aan hun plantenbakken kiezen daarom voor stevige polyester bloembakken.

Inrichting van polyester bloembakken

Polyester bloembak in de tuinMet polyester bloembakken buiten creëer je een bloemenzee in je tuin of op het terras. Door gebruik te maken van eenjarige bloeiers haal je juist planten naar buiten die volop in bloei staan in het voorjaar en de zomer. Door meerdere bloemensoorten te gebruiken in de polyester bloembak ontstaat er een vrolijk en fleurig geheel. Dit trekt tevens vlinders aan. Ook op het dakterras of in de serre staan polyester bloembakken erg decoratief. Let erop dat eenjarigen die buiten staan niet tegen vorst kunnen. Haal polyester bloembakken buiten dan ook naar binnen wanneer er vorst voorspeld is.

Terras met polyester bloembakken opvrolijken

Zittend op je terras wil je genieten van de rust, ruimte en de natuur. Dit zorgt vooral voor innerlijke rust. Door gebruik te maken van planten en bloemen haal je de natuur dichterbij. Meerdere polyester plantenbakken buiten bereiken dit effect eerder dan één enkele polyester bak. Verspreid elke polyester bak goed over het terras, waarbij er rekening gehouden wordt met de looppaden en de zitruimte. Een stoel naar achteren schuiven moet immers wel mogelijk blijven zonder dat er een polyester bak omgestoten wordt.

Verkleuren polyester plantenbakken?

Plantenbak van polyester bij zwembadTegenwoordig is de polyester plantenbak buiten van een uitstekende kwaliteit en een diepe kleur. Buiten verkleuren door de zon zal niet snel gebeuren. Opvallende kleuren van een plantenbak polyester kunnen echter wel iets bleker worden, maar dat is met nagenoeg alles het geval. Zet planten die buiten in de volle zon staan liever in een witte polyester bak, hierdoor wordt de aarde in de bak niet te warm en verdampt dit ook niet te snel. Bloemen en planten die echt van warme voeten houden kunnen in een zwarte of donkergekleurde polyester bak geplaatst worden. Houd er dan wel rekening mee dat water hier wat eerder verdampt.

Polyester plantenbakken voor het interieur

Ook passen de polyester bloembakken heel goed in het interieur. Of het nu een klassieke, moderne of landelijke stijl is: er zijn altijd de juiste plantenbakken polyester verkrijgbaar. Leuk om een hoek op te vrolijken met een prachtige kamerplant. Of een aantal kleinere plantenbakken naast elkaar op een kast of bij de vensterbank. Zorg er altijd voor dat planten in een plantenbak polyester niet langdurig in vochtige aarde staan. Een goede drainage onderin de polyester plantenbak is daarom belangrijk. Zet een polyester plantenbak die binnen staat altijd op een schoteltje of schaal, zodat het water er via de onderkant uit kan lopen én niet over je eigen vloer of vensterbank stroomt.