Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Polyester plantenbak - Het grootste assortiment polyester plantenbakken van Nederland!

Plantenbakken zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De polyester plantenbak is een goede investering dankzij de lange levensduur. Met de plantenbakken van polyester creëer je meer sfeer in huis of in de tuin. Ze zijn immers overal te gebruiken. Hierdoor is het ook mogelijk om niet winterharde planten in de zomer buiten neer te zetten en in de winter naar binnen te verplaatsen. Verpotten in een andere bak is niet nodig, de plantenbakken gemaakt van polyester zien er altijd mooi uit.

Om jou als klant een nog betere online shopping ervaring te kunnen bieden zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van godu.nl. Bekijk hier ons assortiment Polyester Plantenbakken op de nieuwe website.

Gebruik van de polyester plantenbak

Polyester plantenbakken rond zwartZe zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Meer nog dan de terracotta potten en bakken. Daarom is de polyester bak ook zo veelzijdig. De kwaliteit is de laatste jaren enorm vooruit gegaan en sommige plantenbakken polyester zijn bijna niet meer te onderscheiden van ander materiaal. De polyester bloembakken doen het buiten erg goed bij de voor- of achterdeur, in de voortuin, op het terras, het balkon of in de serre. Ook staat een polyester bloembak buiten op het dakterras erg mooi. Polyester plantenbakken worden ook binnen gebruikt, bijvoorbeeld bij het raam, op de vensterbank, naast de deur of in een hoek. Ook op de slaapkamer, in de woonkamer of in de hal staat een polyester bloembak erg mooi. De plantenbakken van Adezz zijn niet 100% waterdicht, hiervoor kun je een coating laten aanbrengen. 

Hydrocultuur

Op kantoor wordt vaak gebruik gemaakt van hydrocultuur. Dit is het houden van planten op basis van hydrokorrels en water, waaraan voedingsstoffen worden toegevoegd. Niet iedere plant is hier geschikt voor, en ook niet iedere plantenbak. Terracotta plantenbakken zorgen voor te veel verdamping. De polyester bak houdt het vocht vast en is ideaal geschikt voor hydrocultuur.
Planten die speciaal voor de hydrocultuur geschikt zijn kunnen hiervoor gebruikt worden.
Een inzethoes is vaak nodig om de plantenbak van polyester geheel waterdicht te krijgen en de kans op doorlekken echt uit te sluiten.
De inzethoes moet net onder de rand komen.
Op de bodem wordt wat vaste voeding gestrooid, waarna de pot gevuld wordt met de plant en de hydrokorrels.

Polyester bloembakken

Soms is het zoeken naar de geschikte bloembakken, maar met de polyester bloembakken zit je eigenlijk altijd goed. De polyester bak is van een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor kleding en gebruiksvoorwerpen. Polyester bloembakken worden gemaakt vanuit polyester en styreen. Deze twee componenten kunnen met behulp van een verharder omgezet worden tot een harde kunststof. Het resultaat is een polyester bak van een uitstekende kwaliteit. Wanneer een plantenbak polyester omvalt, zal deze ook niet breken. Mensen die vaak tegen een plantenbak van polyester buiten aanstoten, waar kinderen voetballen of die bang zijn voor schade aan hun plantenbakken kiezen daarom voor stevige polyester bloembakken.

Leestip: De mogelijke RAL-kleuren van de polyester en aluminium plantenbakken van Adezz

Inrichting van de polyester bloembak

Met polyester bloembakken buiten creëer je een bloemenzee in je tuin of op het terras. Door gebruik te maken van eenjarige bloeiers haal je juist planten naar buiten die volop in bloei staan in het voorjaar en de zomer. Door meerdere bloemensoorten te gebruiken in de polyester bloembak ontstaat er een vrolijk en fleurig geheel. Dit trekt tevens vlinders aan. Ook op het dakterras of in de serre staan polyester bloembakken erg decoratief. Let erop dat eenjarigen die buiten staan niet tegen vorst kunnen. Haal polyester bloembakken die buiten staan dan ook naar binnen (schuur) wanneer er vorst voorspeld is.

Polyester plantenbakken voor het interieur

Ook passen de polyester bloembakken heel goed in het interieur. Of het nu een klassieke, moderne of landelijke stijl is: er zijn altijd de juiste plantenbakken polyester verkrijgbaar. Leuk om een hoek op te vrolijken met een prachtige kamerplant. Of een aantal kleinere plantenbakken naast elkaar op een kast of bij de vensterbank. Zorg er altijd voor dat planten in een plantenbak polyester niet langdurig in vochtige aarde staan.
Een goede drainage onderin de plantenbak is daarom belangrijk. Zet een polyester bloembak die binnen staat altijd op een schoteltje of schaal,
zodat het water er via de onderkant uit kan lopen én niet over je eigen vloer of vensterbank stroomt.

Leestip: De voordelen van een polyester plantenbak