Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Vuurkorven

Een heldere lucht met sterren aan de hemel. De heerlijke geur van brandend hout. Het knisperende geluid van het vuur. De vlammen waarin je zo heerlijk kunt wegdromen. Zie jij jezelf al zitten op je loungebank, dichtbij het vuur uit de vuurkorf. Een heerlijke kop warme chocolademelk erbij …

Je hoeft niet ver weg te gaan om dit werkelijkheid te laten worden. Het is niet alleen iets voor een kampeervakantie in de bergen. Het kan namelijk gewoon in je achtertuin. Met een vuurkorf. Een vuurkorf maakt het ook nog eens mogelijk dat je langer van het buitenseizoen kunt genieten, omdat je je heerlijk kunt verwarmen bij een vuurkorf tijdens een koele avond.

De voordelen van een vuurkorfVuurkorf kopen brandend in een tuin

Een vuurkorf is een handige manier om even snel je terras te verwarmen. Met een paar houtblokken kun je al een avond lang genieten van licht, warmte en gezelligheid. Dat is niet het enige voordeel van een vuurkorf. We zetten er een paar op een rijtje:

  • Een vuurkorf is niet zo groot en niet zo zwaar als bijvoorbeeld een tuinhaard of een vuurschaal. Hierdoor is deze makkelijk neer te zetten op elke plek die je maar wilt en ook eenvoudig op te bergen.
  • Een vuurkorf heeft meestal de vorm van een mand met uitsparingen. Daar is over nagedacht. Dit zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof bij het vuur komt en daardoor wordt het vuur snel groter.
  • Omdat een vuurkorf niet zo heel groot is, kun je deze ook makkelijk neerzetten en aansteking in de wat kleinere tuinen.
  • Een vuurkorf is multifunctioneel. Plaats een grillrooster op de vuurkorf en grill er je stukje vlees of vis op. Op deze manier kun je barbecueën op een hout gestookt vuur.
  • Een vuurkorf is het hele jaar door te gebruiken.

Soorten vuurkorven

Een vuurkorf is in vele soorten, maten en designs verkrijgbaar. De  traditionele vuurkorven staan op wat hogere poten en de mand is voorzien van verticale spijlen. Maar ook zijn er vuurkorven verkrijgbaar voorzien van decoratief uitgesneden patronen. Een vuurkorf bestaat vaak uit twee onderdelen. De korf zelf en een voet waar je de korf op kunt zetten. Lang niet elke vuurkorf heeft een aparte voet. Het kan namelijk ook zijn dat de vuurkorf uit een geheel bestaat. Een vuurkorf is altijd zo gemaakt dat deze stabiel blijft staan op een vlakke ondergrond.

Er zijn ronde en vierkante vuurkorven verkrijgbaar. Wat je kiest is natuurlijk een kwestie van smaak. Ook is er keuze uit verschillende materialen waarvan de vuurkorven zijn vervaardigd. Zo kan een vuurkorf gemaakt zijn van cortenstaal, een materiaal dat bekend staat om de lange levensduur. Een vuurkorf gemaakt van aluminium is zeer licht van gewicht, maar ook kan een vuurkorf gemaakt zijn van zwart staal. Bekijk ook eens de vuurschaal van cortenstaal voor inspiratie.

Diverse accessoiresCookKing vuurkorf in een tuin

Naast de aanschaf van een vuurkorf, kun je ook diverse accessoires aanschaffen die het vuurtje stoken nog net wat leuker of eenvoudiger maken. Leg een grillrooster bovenop de vuurkorf en gebruik het als barbecue. Een bodemplaat vangt het as op zodat je niet bang hoeft te zijn dat je terras vies of beschadigd wordt. Of rijg marshmallows aan marshmallowpinnen zodat je op een veilige manier marshmallows kunt roosteren. Dat is een leuke activiteit voor als er ook kinderen rondom het vuur zitten.

Denk aan de veiligheid

Denk bij het aansteken van de vuurkorf altijd aan je eigen veiligheid, maar ook aan dat van anderen. Steek een vuurkorf of vuurschaal aan volgens de voorschriften en gebruik in geen geval chemische middelen om maar snel een flink vuur te krijgen. Houd altijd voldoende afstand tot het vuur. Laat een brandende vuurkorf nooit onbeheerd achter en doof het vuur voordat je naar bed gaat. Op deze manier geeft het vuur een fijne en gezellige sfeer en hoeft het niet uit te open op een zeer onplezierige ervaring.