Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Waterelementen

Wil jij graag het rustgevende effect van water ervaren in je tuin? Dan zijn er diverse mogelijkheden zonder dat je je tuin hoeft uit te graven voor een complete vijver.. Denk eens aan een waterblok, watertafel, waterschaal of een terrasvijver. Zo’n waterelement kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld cortenstaal of aluminium. Welke optie jij ook kiest, ze creëren allen het kalmerende en natuurlijk effect van water in jouw tuin.

Een waterelement in jouw tuin; wat zijn de opties

Er zijn bijzonder veel opties als je  een waterelement aan jouw tuin wilt toevoegen. Welk waterelement je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ruimte die je in je tuin beschikbaar hebt en wat bij jou past qua stijl, smaak en budget. We zetten de verschillende opties eens voor je in een overzichtelijk rijtje:

Terrasvijver met vissen

Of de terrasvijver nu gemaakt is van cortenstaal of van aluminium, dit waterelement geeft jouw tuin een robuuste uitstraling. Bij de terrasvijver kun je kiezen uit extra toevoegingen zoals de vijvermuur of de terrasvijver waterval. De terrasvijver is verkrijgbaar in verschillende maten en hoogten, maar ook gemaakt van diverse materialen. Kies je voor een vijver van aluminium? Dan kies je een hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk product in jouw tuin. Het voordeel is dat de terrasvijver in bijna elke gewenste kleur te maken is. Zo heb je altijd een kleur die perfect in jouw tuin past.

Wil je liever een terrasvijver met een robuuste uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een terrasvijver van cortenstaal. Eén van de weinige metalen waarvan je wilt dat het gaat roest. Dat is namelijk het unieke aan dit materiaal. Natuurlijk roest de terrasvijver niet door, het roestproces stopt na een aantal maanden en daarna vormt deze roestlaag de perfecte bescherming tegen verder roesten.

Terrasvijver met vijvermuur

Wil je je vijver helemaal compleet maken? Een vijvermuur maakt jouw vijver helemaal af. De vijvermuur kan compleet gemaakt worden met een RVS overloop en een waterval. Je plaatst de vijvermuur op of achter de vijverrand. Daarmee heb je een prachtig object met het kalmerende effect van stromend water. Ook onze vijvermuren zijn verkrijgbaar in aluminium en cortenstaal en van uitstekende kwaliteit. Je kunt kiezen uit een vrijstaande muur of een vaste muur.

Waterval vijver

Een waterval brengt leven in jouw tuin. Het geluid van stromend water heeft een kalmerend effect waarbij je heerlijk tot rust kunt komen. En dat in je eigen tuin. De watervallen zijn gemaakt van RVS en daarmee hebben de watervallen een kwaliteit waar jij lang van kunt genieten.

Grote watertafel

Een ronde watertafel of toch liever een rechthoekig model. Een watertafel gemaakt van aluminium of verdient de voorkeur aan een watertafel van cortenstaal? De watertafel is een uniek object voor in jouw tuin. Je hebt de keuze uit een kleine tafel met 1 of 2 fonteinen, maar we hebben ook watertafels met 3, 4, 5 of zelfs 6 fonteinen. Wil je net even iets anders? Kies dan voor de watertafel met daarbovenop een aantal waterschalen. Ideaal voor als je niet kunt kiezen tussen een waterschaal of een watertafel.

Waterschaal voor elke tuin of balkon

Een waterschaal brengt leven in je tuin doordat het water en de vorm van de schaal allerlei vogels en andere diertjes aantrekt. Daarmee is een waterschaal een prachtig waterelement in elke tuin. Het leuke is dat een waterschaal in diverse formaten verkrijgbaar zijn en de kleine modellen passen ook op menigeen balkon. Zo kun je ook op je balkon genieten van het rustgevende effect van water. Een waterschaal is verkrijgbaar in veel verschillende formaten. De kleinste in ons assortiment heeft een diameter van 60 cm en de grootste heeft zelfs een diameter van maar liefst 2 meter. Ook qua materiaal waar de waterschaal van gemaakt is heb je voldoende keuze. Kies bijvoorbeeld voor het oerdegelijke, sterke polymeerbeton, het lichtgewicht materiaal aluminium of voor een stoer en robuuste look door een waterschaal van cortenstaal te kiezen. Wat je ook kiest, alle waterschalen zijn van een uitstekende kwaliteit en je zult er jarenlang plezier van hebben.  

Tip: plaats een waterschaal eens op een Adezz sokkel. Een groot assortiment aan sokkels vind je op onze website.

Waterblok

Het beste van twee werelden in één product. Combineer water en licht en krijgt een waterblok als resultaat. Met het waterblok heb je een prachtige en stevige toevoeging aan jouw tuin in handen. Een waterblok plaats je deel onder de grond en deels boven de grond. et water borrelt uit een RVS-sproeier. Vervolgens loopt het water gelijkmatig langs de zijkanten naar beneden en wordt opgevangen in de bak onder de grond. Vervolgens wordt dit water weer omhoog gepompt. Een waterblok wordt standaard geleverd met RVS-sproeier, LED-verlichting en pomp! Dus uitstekend geschikt om van te genieten en al helemaal als het al schemert of buiten donker is.

Gebruik in de winter

Natuurlijk wil je het hele jaar door genieten van jouw waterelement. Dat kan. Wel is het aan te raden om de stekker uit het contact te halen als het gaat vriezen. Let ook goed op dat het water in bijvoorbeeld de vijver niet te veel zakt. Op die manier heb je langer plezier van jouw waterelement.

Waterelement kopen?

Wil je een prachtig waterelement kopen? Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor elke tuin is er wel een passend waterelement verkrijgbaar. Op deze pagina vind je ons complete aanbod aan waterelementen. Kom je er niet uit, wil je meer informatie of een persoonlijk advies? Schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan je graag te woord.