0

Een stukje geschiedenis van de Mexicaanse tuinkachel

  04-04-2017

In 1995 ging een groep Mexicaanse ambachtslieden samenwerken om de precolumbiaanse tradities omtrent de handgemaakte producten van aardewerk te behouden. Zij wilden tradities behouden die zijn ontstaan voordat de Europeanen invloed kregen in de manier van pottenbakken in Latijns- Amerika. Dit pure vakmanschap kunt u terugzien in de uitstraling en de kwaliteit van het product.

De originele Mexicaanse terras haard geproduceerd in MexicoDe productie van de Mexicaanse houtkachel

De productie afronding van de Mexicaanse vuurpot


Door dit traditionele productieproces zijn de wanden van de Mexicaanse kachel goed geïsoleerd en is er een prachtig product ontstaan. Een voordeel van goed geïsoleerde wanden is dat het de warmte langer vasthoudt, waardoor u relatief weinig hout verbruikt. Daarnaast wordt het vuur door de ronding van de vuurpot sneller opgestookt, waardoor hij lang warmte blijft afgeven. Dit is niet alleen beter voor de natuur, maar u bespaart ook veel geld met het warm houden van uw terras. Daarnaast staat een Mexicaanse terraskachel natuurlijk prachtig en kleurrijk in uw tuin.

Ruik de aarde, voel de textuur en genieten maar!

Multifunctionele Mexicaanse vuurpot:

Wat leuk om te weten is, dat de kachel ook nog eens multifunctioneel is. Naast Mexicaanse vuurpot kan het product ook dienen als grill of barbecue. Zo kunt u genieten van een authentieke buitenkook ervaring!

Bekijk in onderstaand filmpje hoe u kunt grillen in een Mexicaanse tuinkachel:

Bekijk in onderstaand filmpje hoe u kunt barbecueën in een Mexicaanse terraskachel:

Het gebruik van de Mexicaanse terras kachel:

De Mexicaanse terraskachel chimenea met bbq mogelijkheidAls u de kachel voor het eerst gaat gebruiken, kunt u het beste eerst een laagje zand of grind op de bodem van de chimenea leggen. Hiermee voorkomt u oververhitting. Het is ook verstandig om in uw nieuwe kachel de eerste paar keren alleen een klein vuurtje te stoken, waarnaar u hem goed laat afkoelen. Hierdoor worden de poriën in het leem dichtgeschroeid. Na een aantal keer een klein vuurtje te hebben gestookt, kunt u zorgeloos genieten van de nieuwe aanwinst.

Zorg er voor dat u de Mexicaanse vuurpot op een stabiele ondergrond heeft staan, zodat de kachel niet zou kunnen omvallen. Denk er ook aan dat onder of voor de kachel geen brandbaar materiaal moet staan, gezien het feit dat vuursplinters af en toe uit de kachel kunnen vallen. Het knisperen van het vuur creëert een gezellige sfeer en zorgt voor warmte die tot 5 meter wordt uitgestraald.

Leuke weetjes:

  1. Het ontwerpen van de exclusieve Mexicaanse vuurpot wordt gedaan in de designstudio in Nederland.
  2. Het product is milieuvriendelijk en gemaakt volgens oude tradities in Latijns-Amerika. Het proces van mengen van de klei tot aan het schilderen van het afgewerkte product wordt allemaal met de hand gedaan. De klei bevat GEEN chemische ingrediënten en dat kunt u aan de structuur duidelijk voelen.
  3. Geen kinderarbeid. Geen uitzonderingen.

De voordelen van een Mexicaanse tuinhaard:

  1. De kleine chimenea Mexicaanse tuinhaard met kookpot op de bovenkantDe Mexicaanse vuurpot is geheel veilig. Het heeft geen open vuur zoals een vuurkorf en wordt slechts handwarm aan de buitenzijde.
  2. De Chimeneas zijn erg mobiel, hij is niet al te zwaar en staat op statief waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.
  3. U kunt ook op uw terras vertoeven als de temperatuur wat is afgenomen.
  4. Naast warmte creëert de tuinhaard ook een fantastische sfeer.
  5. U bespaart door de goed geïsoleerde wanden veel hout en dus ook geld.
  6. De Mexicaanse vuurpot is multifunctioneel, zowel tuinhaard als grill/barbecuefunctie.

Levering en levertijden:
Wij leveren onze Mexicaanse kachels bij u aan huis binnen 1 tot 3 werkdagen.

Bekijk hier ons aanbod met Mexicaanse tuinhaarden >>

Top 10 meest gelezen blogs

Meer artikelen in de categorie