Het is natuurlijk heel leuk om vaak te barbecueën, maar soms heb je zin in iets anders. Een lichte wokmaaltijd bijvoorbeeld. Om een wokgerecht te bereiden is het niet nodig om je barbecue links te laten liggen en naar de keuken te lopen. Met de Vario Pro Wokpan van Rösle maak jij de lekkerste wokgerechten, gewoon op je barbecue!
Gemaakt van sterk gietijzer: Van een gietijzeren pan heb je jarenlang plezier. Bij juist gebruik gaan deze sterke pannen een leven lang mee. Als je deze tenminste niet uit je handen laat vallen, want daar gaan ze kapot van. Een pan van gietijzer is relatief zwaar en zal daarom stevig en stabiel op de barbecue blijven staan. De wokpan heeft een rechte onderkant en kan daarom ook op het fornuis in de keuken worden gebruikt.
Bereikt hoge temperaturen: Gietijzer kan heel heet worden: de temperatuur kan oplopen tot maar liefst 400 graden celcius. Gietijzeren pannen worden minder snel warm dan aluminium pannen, maar houden de hitte wel langer vast. Het gerecht zal daarom warm blijven, ook als het nog even duurt voordat het wordt opgediend.
Met de hand schoonmaken: Het is belangrijk om de nieuwe pan voor het eerste gebruik even in te branden. Dit voorkomt dat de pan gaat roesten of anderszins beschadigen. Maak de pan na gebruik schoon met een zachte spons en een beetje water. Als je zeep gebruikt, spoel de pan dan goed na. Behandel de pan af en toe met een beetje plantaardige olie.