Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Sol-y-Yo Grillrooster voor Jumbo XL-brede terrashaard 115 cm (met zon)

Omschrijving Sol-y-Yo Grillrooster voor Jumbo XL-brede terrashaard 115 cm (met zon)

De Maya’s gebruikten de haard in vroeger tijden niet alleen als verwarming. Ze gebruikten de vuurhaard ook om voedsel in te bereiden. Dit kan nog steeds met de huidige vuurhaard uit Mexico. Een onmisbaar accessoire bij de vuurhaard is het grote grillrooster. Dit rooster is op een eenvoudige manier in de haard te plaatsen en zorgt ervoor dat je voedsel niet in aanraking komt met de oven. Dit is niet alleen beter voor je vlees, maar het houdt ook je oven schoon.

Een betere garing: Door het rooster ligt het vlees midden in de hittebron en dit zorgt voor een betere garing van het voedsel en wordt je stukje vlees malser. Om de warmte beter vast te houden in de haard, kun je de bijbehorende deksel op de chimenea leggen. Doe dit nadat je het vuurtje flink hebt opgestookt en daarna het vuurtje wat lager brandt. Steek dan het grillrooster in de opening aan de voorkant van de haard voor een lekker stukjes mals vlees of vis. Eet smakelijk!

Geniet van de restwarmte: Na het eten kun je nog lang nagenieten van de restwarmte die de vuurhaard uitstraalt. Het grillrooster is eenvoudig schoon te maken net als alle andere roosters.  

Het rooster is te gebruiken in alle Sol-y-Yo chimenea’s van 113 cm hoog:

LEESTIP: Geschiedenis over de Mexicaanse kachel. Een authentieke vuurpot met een verhaal!

Bekijk hieronder het filmpje hoe je kunt bakken en grillen met een Mexicaanse tuinhaard:

Sol-y-Yo van Mexico Trade

In 1995 ging een groep Mexicaanse ambachtslieden samenwerken om de oude traditie omtrent de handgemaakt producten van klei te behouden. Deze tradities zijn ontstaan voordat de Europeanen invloed kregen op de manier van produceren in Latijns-Amerika. Het doel van Sol-y-Yo is om de Mexicaanse volkskunst van de vuurpot naar een hoger niveau te tillen. De ontwerpen van de vuurpotten komen van een ontwerpstudio uit Nederland en combineert een buitenvuur met koken. Samen koken. Samen eten. Samen genieten.

De Sol-y-Yo producten zijn milieuvriendelijk en de klei bevat geen chemische ingrediënten. De traditionele methoden bestaan al generaties lang en zowel het proces van het mengen van de klei tot het verven van het eindproduct wordt volledig met de hand gedaan. Dit werk wordt gedaan door volwassen ambachtslieden. Er is zonder uitzondering geen sprake van kinderarbeid.

Het So-y-Yo label op elk product garandeert dat je een originele, authentieke Mexicaanse tuinhaard in handen hebt.

Ruik de aarde. Voel de textuur. En geniet!

Specificaties

Afmeting specificaties

 • Gewicht
  18 kg

Algemene specificaties

 • Land van herkomst
  Mexico
 • Merk
  Sol y Yo

Product design specificaties

 • Materiaal
  Staal
 • Kleur
  Zwart